Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=117759
MOB:2015/4
Szerzők:Jármai Judit
Tárgyszavak:VITAMIN K2
Folyóirat:Gyógyszerészek Lapja - 2015. 4. évf. 4. sz.
[https://gyogyszereszeklapja.egeszsegvonal.eu/bejelentkezes/ ]


  Érvek és ellenérvek kereszttüzében: a K2-vitamin / Jármai Judit
  Abstr. hun.
  In: Gyógyszerészek Lapja. - ISSN 2063-4722. - 2015. 4. évf. 4. sz., p. 9-10.


A K2-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítőket a csontrendszer egészségének fenntartására, az osteoporosis kezelésének kiegészítésére, ill. a cardiovascularis (CV) rizikó csökkentésére ajánlják - mint a K-vitamin legjobban felszívódó formáját. Legfőbb étrendi forrásai a tejtermékek (sajt, túró, joghurt). A japánok tradicionális étele, a natto (erjesztett szójafehérje) különösen nagy mennyiségben tartalmazza, és náluk a K2-vitaminpótlás bevett gyakorlat az osteoporosis kezelésében.