Dietetikai kiegészítés a VI. Magyar Konszenzus Konferencia margójára / Bozóné Kegyes Réka, Mezei Zsuzsanna, Salánki Péter
Abstr. hun.
In: Granum. - ISSN 1418-673X. - 2015. 18. évf. 1. sz., p. 28-31. : ill.
A kardiovaszkuláris betegségek kockázatának csökkentésében az egészséges táplálkozás nagy szerepet játszik, akár 30%-os relatívrizikócsökkenés is elérhető. Ezért nagyon fontos, hogy a betegellátásban részt vevő minden szakember rendelkezzen információkkal a legfrissebb bizonyítékokon alapuló táplálkozási ajánlásokról. A VI. Magyar Konszenzus Konferencia dokumentumába helyhiány miatt ílyen részletességgel nem kerülhettek bele a dietetikai információk, így fontosnak tartjuk jelen cikkünk megírását, amely egyúttal a Magyar Atherosclerosis Társaság dietetikai szekciója által megfogalmazott táplálkozási konszenzus is.