Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=112256
MOB:2014/3
Szerzők:Schnabel Róbert; Schnabel Tamás; Papp Rita; Vadai Katalin
Tárgyszavak:ÉLELMISZER-ALLERGIA
Folyóirat:Gyógyszertári Practicum Novum - 2014. 18. évf. 3-4. sz.


  Élelmiszer-allergia élelmiszer-intolerancia / Schnabel Róbert [et al.]
  Bibliogr.: p. 16. - Abstr. hun.
  In: Gyógyszertári Practicum Novum. - ISSN 1789-9478. - 2014. 18. évf. 3-4. sz., p. 4-6. : ill.


Az élelmiszer-allergia és az élelmiszer-intolerancia gyakran összetévesztett fogalmak; habár kórélettanilag különböző mechanizmus áll a két kórkép hátterében, a tüneteik néha nem egyértelműen differenciálhatók egymástól. Diagnosztikájuk és kezelésük is eltérő. Az alábbi cikkben röviden összefoglaljuk a két kórkép fő típusait, jellemzőit, valamint terápiás és dietetikai vonatkozásait.