Édesítőszerek helye és szerepe a táplálkozásban / Dusa Fanny
Bibliogr.: p. 32. - Abstr. hun.
In: Magyar Családorvosok Lapja. - ISSN 1789-607X. - 2013. 2. sz., p. 30-32.
Napjaink egyik legfontosabb kérdése, ha a tudatos táplálkozás kerül szóba, hogy édesítésre mit használjunk. A kristálycukor, legalábbis a túlzott használata, kezd háttérbe szorulni, és új alternatívák között kezdünk el keresgélni. Arról nem szabad megfeledkezni, hogy miért szeretnénk más édesítőszert használni a jól bevált cukor helyett? Talán mert az utóbbi évek cukorfelhasználása évek óta felhívja a figyelmet arra, hogy ebből a felesleges energiatartalmú édességből túl sokat fogyasztunk, és ez összefüggésbe hozható a túlsúllyal, elhízással, a 2-es típusú cukorbetegség egyre korábbi kialakulásával.