Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=104456
MOB:2012/4
Szerzők:Budai Marianna
Tárgyszavak:TECHNOLÓGIA, GYÓGYSZERÉSZETI
Folyóirat:Studium & Practicum - 2012. 6. évf. 9. sz.


  Technológiai megoldások a hatóanyagok keserű ízének maszkírozására / Budai Marianna
  Bibliogr.: p. 6. - Abstr. hun.
  In: Studium & Practicum. - ISSN 1788-6996. - 2012. 6. évf. 9. sz., p. 4-6. : ill.


A gyógyszerek hatóanyagaihoz sok esetben kellemetlen íz társul; ezt általában a hatóanyagok keserű karaktere okozza. Különösen keserűek egyes antibiotikumok (makrolidok, penicillinek, fluorokinolonok), illetve a nemszteroid gyulladásgátló hatóanyagok. Annak érdekében, hogy a készítmények bevétele kevésbé legyen kellemetlen, és a betegcompliance nőjön, a hatóanyagok keserű ízét el kell fedni - különösen lényeges ez a gyermekgyógyszereknél.