Étrendi omega-3 zsírsavak a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésésben és kezelésében / Hohmann Judit
Bibliogr.: p. 16. - Abstr. hun.
In: Pharma és Flóra . - ISSN 2062-6231. - 2010. 2. sz., p. 14-16. : ill.
A halolajok és az omega-3 zsírsavakban gazdag növényi olajok az egészségmegőrző táplálkozásban egyre népszerűbbé válnak, egyre bővülő ajánlásokkal jelennek meg különféle élelmiszerek, étrend-kiegészítők és gyógytermékek formájában a piacon. Elsősorban a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát csökkentő hatásuknak köszönhetően váltak népszerű termékcsoporttá, mára azonban egyre több bizonyíték jelenik meg idegrendszeri hatásukra, krónikus gyulladásos és szemészeti kórképekben való alkalmazhatóságukra vonatkozóan, és fontos szerepet tulajdonítanak a megfelelő omega-3 zsírsavbevitelnek a kisgyermekkorban és a várandósság alatt is.