Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=98371
MOB:2011/3
Szerzők:Hartmann Eszter; Lelovics Zsuzsanna
Tárgyszavak:ÉLELMISZER-ALLERGIA; DIÉTA
Folyóirat:Studium & Practicum - 2011. 5. évf. 4. sz.


  A táplálékallergiák dietetikája / Hartmann Eszter, Lelovics Zsuzsanna
  Bibliogr.: p. 11. - Abstr. hun.
  In: Studium & Practicum. - ISSN 1788-6996. - 2011. 5. évf. 4. sz., p. 6-11.


Adverz táplálékreakcióról beszélünk, ha a bevitt táplálék nem várt tünetegyüttest okoz. Ezen belül megkülönböztetünk toxikus (pl. ételmérgezés) és nem toxikus (táplálékallergia, táplálékintolerancia, táplálékaverzió) reakciókat. Jelen közleményben a nem toxikus reakciók közül a táplálékallergia-típusokat részletezzük.