Halolajok és vitaminok jelentősége a prevencióban és a cardiovascularis rehabilitációban / Lelovics Zsuzsanna, Bozóné Kegyes Réka, Kovács Ildikó
Abstr. hun.
In: Magyar Családorvosok Lapja. - ISSN 1789-607X. - 2009. 2. sz., p. 28-30.
Magyarország sajnos nem tartozik a halfogyasztó nemzetek élvonalába: az évi halfogyasztás messze elmarad az ajánlott mennyiségtől. 2004 májusában az Európai Unióhoz csatlakozott országok között a harmadik legnagyobb pontytermelőnek számított, tehát elsősorban táplálkozási szokásainkon szükséges változtatni annak érdekében, hogy kihasználjuk a vizek ajándékának tekinthető halak előnyös tulajdonságait. A legújabb vizsgálatok eredményei szerint a halolaj a szívproblémák miatti haláltól megvéd, de nem fejt ki egyértelműen védő hatást a szívritmuszavarokkal szemben.