Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=144951
MOB:2020/2
Szerzők:Jappe, Uta
Tárgyszavak:ÉLELMISZER-ALLERGIA; DIAGNÓZIS; TERÁPIA
Folyóirat:Orvostovábbképző Szemle - 2020. 27. évf. 6. sz.
[https://www.otszonline.hu/kiadvany.php?paperId=21]


  Élelmiszer-allergiák - elmélet és gyakorlat / Uta Jappe
  Bibliogr.: p. 60. - Abstr. hun.
  In: Orvostovábbképző Szemle. - ISSN 1218-2583. - 2020. 27. évf. 6. sz., p. 53-60. : ill.


Az allergiák egyénre szabottak - nincs két, pontosan egyforma eset, mert azonos kiváltó ok mellett is teljesen különböző az egyes allergiát kiváltó anyagokra való szenzibilizálódás és a sokféle tüneti megnyilvánulás. Ez gyakran megnehezíti, akár lehetetlenné is teszi a megelőzést, a kórismézést és a kezelést. A cikkben áttekintjük az élelmiszer-allergiák keletkezését, valamint az aktuális kórismézési és terápiás lehetőségeket.