Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=154444
MOB:2021/3
Szerzők:Szakos Dávid; Ózsvári László; Kasza Gyula
Tárgyszavak:TÁPLÁLÉK; EGÉSZSÉG; KÉRDŐÍVES VIZSGÁLATOK
Folyóirat:Magyar Állatorvosok Lapja - 2021. 143. évf 7. sz.


  Mitől lesz "egészséges" az élelmiszer? - különböző korcsoportú fogyasztók véleményének elemzése funkcionális termékpálya tervezéshez / Szakos Dávid, Ózsvári László, Kasza Gyula
  Bibliogr.: p. 446-447. - Abstr. hun., eng.
  In: Magyar Állatorvosok Lapja. - ISSN 0025-004X. - 2021. 143. évf 7. sz., p. 439-447. : ill.


A fogyasztók gyakran használják az "egészséges" vagy éppen az "egészségtelen" jelzőket az élelmiszerekkel kapcsolatban. Bár szakmai szempontból ez a megfogalmazás nem helytálló, érdemes megvizsgálni, hogy a vásárlók mit értenek ezen fogalmak alatt, mely élelmiszereket tartják "egészségesebbnek" és miért. Tanulmányukban a szerzők kvantitatív vizsgálat alapján, reprezentatív fogyasztói mintán mutatják be tapasztalataikat, rámutatva a válaszadók életkora alapján tapasztalható különbségekre az élelmiszerek egészséggel összefüggő funkcionalitására vonatkozóan.