Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=155240
MOB:2020/4
Szerzők:Hagy Adrienne
Tárgyszavak:ÉLELMISZER-ALLERGIA; PREVENCIÓ
Folyóirat:Gyógyszerész Továbbképzés - 2020. 14. évf. 8. sz.


  A táplálékallergia prevenciós lehetőségei / Hagy Adrienne
  Bibliogr.: p. 265. - Abstr. hun.
  In: Gyógyszerész Továbbképzés. - ISSN 1788-9049. - 2020. 14. évf. 8. sz., p. 263-265. : ill.


Az allergiás betegségek száma folyamatosan növekszik. Prevalenciájának csökkentésére tett erőfeszítések korunk nagy kihívásai. Az allergia, köztük a táplálékallergia megelőzésére tett kísérletek eredményei sok tényezőtől függenek, például attól, hogy hány éves a beteg, van-e más allergiája, ép-e a bőre, vannak-e atópiás első fokú rokonai stb. Elméleti és gyakorlatai megfontolásokkal próbálom az olvasót segíteni az abban való eligazodásban, hogy milyen prevenciós szinteken milyen lehetőségei vannak arra, hogy a táplálékallergia kialakulását vagy annak progresszióját mérsékelje.