Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=142664
MOB:2019/3
Szerzők:Lelovics Zsuzsanna; Kovács Ildikó
Tárgyszavak:ZÖLDSÉGFÉLÉK; TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Studium & Practicum - 2019. 13. évf. 5. sz.


  A gyökérzöldségek táplálkozási jelentősége : 1. r. / Lelovics Zsuzsanna, Kovács Ildikó
  Abstr. hun.
  In: Studium & Practicum. - ISSN 1788-6996. - 2019. 13. évf. 5. sz., p. 12-14. : ill.


A gyökérzöldségek kétéves növények, melyek első évben a gyökértestet növelik meg, a második évben virágzatot, majd magtermést hoznak. A gyökérzöldségek közé tartoznak valódi gyökerek - a karógyökerek (sárga- és fehérrépa, zeller, pasztinák, cékla, retek, fekete retek, feketegyökér) és a gumós gyökerek (édesburgonya, tápióka) -, de nem tartoznak ide a gumók (csicsóka, burgonya), rizómák (gyömbér), hagymák és cormusok. A továbbiakban kizárólag a karógyökerek népes csoportját vesszük górcső alá.