Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=133153
MOB:2018/3
Módszertani:M 3925
Szerzők:Európai Klinikai Onkológiai Társaság; Tabernero, J.; Vyas, M.; Giuliani, R.; Arnold, D.; Cardoso, F.; Casali, P. G.; Cervantes, A.; Eggermont, A. M.; Eniu, A.; Jassem, J.; Pentheroudakis, G.; Peters, S.; Rauh, S.; Zielinski, C. C.; Stahel, R. A.; Voest, E.; Douillard, J. Y.; McGregor, K.; Ciardiello, F.
Tárgyszavak:BIOHASONLÓSÁG; ONKOLÓGIA; BIOLÓGIAI GYÓGYSZER; DAGANATELLENES SZEREK; ÁLLÁSFOGLALÁS
Folyóirat:Klinikai Onkológia - 2018. 5. évf. 1. ksz.
[https://elitmed.hu/kiadvanyaink/klinikai-onkologia/archivum]


  Biohasonló készítmények : az Európai Klinikai Onkológiai Társaság állásfoglalása a gyakorló onkológusok szemszögéből / J. Tabernero [et al.]
  Bibliogr.: p. 7-8. - Abstr. hun.
  In: Klinikai Onkológia. - ISSN 2064-5058. - 2018. 5. évf. 1. ksz., 8 p.


A biohasonló (biosimilar) gyógyszerek szükségesek az orvosok, a betegek és az egész egészségügyi rendszer számára. Ha a klinikai használat számára megfelelően vannak kifejlesztve, ha előállításuk a standardok betartásával történik és ha felhasználásuk is megfelelő, akkor kedvező irányba befolyásolhatják az egészségügyi rendszer anyagi hátterét. A biohasonló gyógyszerek klinikai használatbavétele előtt viszont meg kell fontolni néhány dolgot, meg kell ismerni az ide vonatkozó információkat. Jelen helyzetfelmérés segít leírni az onkológiában használni kívánt biohasonló szerekkel kapcsolatos tudnivalókat - elsősorban a gyógyszereket felíró orvosok számára. Konkrétabban arról van szó, hogy megbeszéljük a definíció szempontjait, a biohasonlók formáit, azok osztályozását, a következtetéseket, a helyettesíthetőséget, a gyógyszerek váltását, az automatikus pótlást, a biztonságosság és hatásosság klinikai standardjait, az orvosok és a gyógyszerészek felelősségeit, az egészségügy anyagi helyzetére gyakorolt hatást, valamint az Európában és a világ egyéb részein használt jelenlegi és jövőbeli szcenáriókat.