Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=130249
MOB:2018/2
Szerzők:Gere Attila; Rashed, Mahmoud Said; Kókai Zoltán; Sipos László
Tárgyszavak:ÉLELMISZERVIZSGÁLAT; ÉRZÉKELÉS; LÁTÁS
Folyóirat:Élelmiszervizsgálati Közlemények - 2017. 63. évf. 3. sz.
[https://eviko.hu/hu-hu]


  Szemkamerás módszerek alkalmazása az élelmiszer-kutatásban / Gere Attila [et al.]
  Bibliogr.: p. 1626. - Abstr. hun.
  In: Élelmiszervizsgálati Közlemények. - ISSN 0422-9576, eISSN 2676-8704. - 2017. 63. évf. 3. sz., p. 1621-1626. : ill.


A szemkövetés-vizsgálat egy széles körben alkalmazott eszköz az emberi tekintet irányának követésére. A szemkamerák nagymértékű műszaki fejlődésének következtében napjainkban számos új alkalmazási terület létezik. Ezek egyike az az élelmiszer-kutatás, ahol sok kérdést meg lehet válaszolni a szemmozgás vizsgálatával. A módszer nem csak az élelmiszer-marketingben, hanem az érzékszervi vizsgálatokban és a fogyasztói tanulmányokban is alkalmazható. Cikkünkben az volt a célunk, hogy bemutassuk a szemkamerás vizsgálatok elvét a fő szemmozgásokkal együtt, és leírjuk a mért változók jelentését. Ezen kívül bemutatunk néhány alkalmazási lehetőséget az élelmiszer-tudomány területéről. Kulcsszavak: szemkamera, szemmozgás, érzékszervi vizsgálat, PCCR-rendszer, AOI, fixáció, GDA-címke