Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=129031
MOB:2018/1
Szerzők:Lelovics Zsuzsanna; Kovács Ildikó
Tárgyszavak:GYÜMÖLCS; ZÖLDSÉGFÉLÉK; TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Studium & Practicum - 2017. 11. évf. 3. sz.


  Zöldség ez a gyümölcs : továbbképző közlemény / Lelovics Zsuzsanna, Kovács Ildikó
  Bibliogr.: p. 8. - Abstr. hun.
  In: Studium & Practicum. - ISSN 1788-6996. - 2017. 11. évf. 3. sz., p. 6-8. : ill.


A jégbe hűtött görögdinnye és sárgadinnye igazi nyári eledel, az utóbbival - ha a hazai termésekre szavazunk - egy kicsit korábban, már júniusban találkozhatunk, míg a görögdinnye jellemzően júliustól kapható. A későn érő terméseket októberig fogyaszthatjuk. Gyümölcsként tartjuk őket számon, bár a tökfélék közé tartoznak, és a termesztési technológiájukat illetően zöldségfélék. Beltartalmi értékükben és élettani hatásukban hasonlítanak, víztartalmuk miatt különösen üdítők.