Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=126447
MOB:2017/2-3
Szerzők:Lelovics Zsuzsanna
Tárgyszavak:GABONAFÉLÉK; SZÉNHIDRÁTOK; TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Studium & Practicum - 2017. 11. évf. 2. sz.


  Gabonafélék, pszeudocereáliák és termékeik a táplálkozásban / Lelovics Zsuzsanna
  Bibliogr.: p. 9. - Abstr. hun.
  In: Studium & Practicum. - ISSN 1788-6996. - 2017. 11. évf. 2. sz., p. 6-9. : ill.


A gabonafélék feldolgozásából származó élelmiszerek legfontosabb képviselői a kenyerek és a pékáruk (péksütemények). Ezek főként szénhidrátokból szolgáltatnak energiát a test számára, így a szervezet szénhidrátigényét elsősorban gabonafélékből készült termékekből fedezzük.