Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=120364
MOB:2016/2
Szerzők:Bozi János; Szabó S. András; Izsák Margit; Tiszáné Kósa Eszter Imola; Szabó Gergely Levente
Tárgyszavak:ÉLELMISZERVIZSGÁLAT; OKTATÁS
Folyóirat:Élelmiszervizsgálati Közlemények - 2016. 62. évf. 1. sz.
[https://eviko.hu/hu-hu]


  Diákok kémia-, biológia- és fizikaoktatása élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével / Bozi János [et al.]
  Bibliogr.: p. 989. - Abstr. hun.
  In: Élelmiszervizsgálati Közlemények. - ISSN 0422-9576, eISSN 2676-8704. - 2016. 62. évf. 1. sz., p. 981-989. : ill.


A fizika, biológia és kémia iskolai oktatásában a kísérleteknek meghatározó jelentősége van. A diákok nagyon szívesen veszik, ha a kísérletek anyaga az általuk is jól ismert valamilyen élelmiszer. Jelen munkánkban tíz egyszerű, fizikai, kémiai és biológiai jellegű kísérletet írunk le. A vizsgált, illetve a kísérletek során felhasznált élelmiszerek: alma, almalé, burgonya, citrom, citromlé, ecet, ételfesték, konyhasó, növényi olaj, répacukor, sütőpor, szódabikarbóna, zselatin.