Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=119163
MOB:2015/4
Szerzők:Huszka Péter
Tárgyszavak:TÁPLÁLKOZÁSI SZOKÁSOK; SERDÜLŐKOR
Folyóirat:Egészségfejlesztés - 2015. 56. évf. 1-2. sz.
[https://folyoirat.nefi.hu/index.php?journal=Egeszsegfejlesztes ]


  Érték-e az egészség? : gondolatok a 13-14 éves korosztály táplálkozási szokásairól : 1. r. / Huszka Péter
  Bibliogr.: p. 36-37. - Abstr. hun., eng.
  In: Egészségfejlesztés. - ISSN 1786-2434, eISSN 2498-6666. - 2015. 56. évf. 1-2. sz., p. 29-37. : ill.


Felgyorsult világunkban az emberek étkezési szokásai is folyamatosan változnak, időről-időre újabb trendek tűnnek fel, melyeket az emberek akarva-akaratlanul követni kezdenek. Magyarországon a lakosság krónikus megbetegedéseinek kialakulásában - az életmód mellett - a táplálkozással összefüggő kockázatok meghatározó szerepet játszanak. A táplálkozás életünknek, életmódunknak olyan eleme, mely közvetlenül befolyásolja egészségünket. Az étkezési kultúra és szokások az egyik legkorábban kialakuló magatartásforma, melyben - a személyes motivációk mellett - nagy szerephez jut a család, de a nemzeti hagyományok is meghatározóak. Jelen kutatás a közép-magyarországi régió 205 általános iskolai tanulójának táplálkozással kapcsolatos néhány attitűdjét mutatja be egy reprezentatív felmérés keretében. Az adatok kiértékelésére SPSS matematikai-statisztikai programot használtam.