Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=116827
MOB:2015/3
Szerzők:Császár Albert
Tárgyszavak:KOLESZTERINSZINT-CSÖKKENTŐ SZEREK; GYÓGYNÖVÉNYEK
Folyóirat:Magyar Családorvosok Lapja - 2015. 2. sz.


  A növényi szterinek LDL-koleszterin-szintet csökkentő hatása különböző adagok esetén : metaanalízis / Császár Albert
  Bibliogr.: p. 26. - Abstr. hun.
  In: Magyar Családorvosok Lapja. - ISSN 1789-607X. - 2015.  2. sz., p. 25-26.


A jól ismert cardiovascularis rizikófaktor, az LDL-koleszterin (LDL-C) plazmaszintjének csökkentése több úton történhet. A gyógyszeres kezelés mellett az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a táplálkozási változtatások révén elérhető LDL-koncentrációt mérséklő lehetőségek. Ezek közül természetesen a legkiemelkedőbb a bevitt zsír igen erőteljes csökkentése, míg második vonalban a koleszterindús ételek fogyasztásának visszaszorítása.