Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=115768
MOB:2015/1-2
Szerzők:Lelovics Zsuzsanna; Hartman Eszter
Tárgyszavak:VITAMINOK; IDŐSKORÚ; TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Gyógyszertári Practicum Novum - 2015. 19. évf. 1. sz.


  Fontos szempontok az időskorúak táplálkozásának kialakításakor / Lelovics Zsuzsanna, Hartman Eszter
  Bibliogr.: p. 14. - Abstr. hun.
  In: Gyógyszertári Practicum Novum. - ISSN 1789-9478. - 2015. 19. évf. 1. sz., p. 12-14. : ill.


Időskorban megnő a veszélye annak, hogy a táplálkozás elégtelenné válik, nem megfelelő mennyiségben és/vagy összetevőkben, vagy éppen nem igazodik az idősödéssel járó aktivitás-beszűküléshez, az önállóság és öntevékenység csökkenéséhez, a többféle gyógyszerekkel végzett kezeléshez és az étvágycsökkenéshez, melynek gyakori következménye a makroés mikrotápanyagok hiánya.