Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=114149
MOB:2015/1-2
Szerzők:Hartmann Eszter; Lelovics Zsuzsanna
Tárgyszavak:TÁPLÁLKOZÁS; DEPRESSZIÓ
Folyóirat:Gyógyszertári Practicum Novum - 2014. 18. évf. 6. sz.


  A táplálkozás hatása a depresszióra / Hartmann Eszter, Lelovics Zsuzsanna
  Bibliogr.: p. 25. - Abstr. hun.
  In: Gyógyszertári Practicum Novum. - ISSN 1789-9478. - 2014. 18. évf. 6. sz., p. 24-25. : ill.


A táplálkozási paraméterek közül az élelmiszerekben lévő triptofán hiánya hozható leginkább kapcsolatba a depresszióval. Triptofánt tartalmazó nyersanyagok a tejtermékek, a baromfifélék húsa, a banán, a zab és a méz. A nagy mennyiségben fogyasztott triptofán enyhe antidepresszívumként hat.