Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=114419
MOB:2014/4
Szerzők:Miháldy Kinga; Erdélyi-Sipos Alíz; Nagy Barbara; Martos Éva
Tárgyszavak:TÖRVÉNYEK, ÉLELMISZER; NÉPEGÉSZSÉGÜGY
Folyóirat:Új Diéta - 2014. 23. évf. 5. sz.
[https://mdosz.hu/uj-dieta/ ]


  Az egészséges közétkeztetés népegészségügyi jelentősége : a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás egészségügyi előírásokról szóló 37/2014 (IV.30.) EMMI rendelet / Miháldy Kinga [et al.]
  Bibliogr.: p. 25. - Abstr. hun.
  In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2014. 23. évf. 5. sz., p. 22-25. : ill.


A szív- és érrendszeri betegségek és hajlamosító tényezőik, mint az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, valamint a daganatos betegségek nagymértékben függenek a táplálkozástól. A felnőttek és a gyermekek körében végzett országos, reprezentatív felmérések rávilágítottak a lakosság helytelen táplálkozására és arra, hogy szükség van a közétkeztetés területén önálló rendelet megalkotására. A 2015. január 1-jén hatályba lépő, közétkeztetési rendelet amellett, hogy számos, új elemet hordoz, rövid és hosszú távon is hozzájárul az egészséges nemzedék felnövekedéséhez, s lehetővé teszi, hogy minden gyermek egészséges közétkeztetésben részesüljön.