Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=106316
MOB:2013/2
Szerzők:Dusa Fanny
Tárgyszavak:ÉDESÍTŐSZEREK; DIABETES MELLITUS; OBESITAS
Folyóirat:Magyar Családorvosok Lapja - 2013. 2. sz.


  Édesítőszerek helye és szerepe a táplálkozásban / Dusa Fanny
  Bibliogr.: p. 32. - Abstr. hun.
  In: Magyar Családorvosok Lapja. - ISSN 1789-607X. - 2013.  2. sz., p. 30-32.


Napjaink egyik legfontosabb kérdése, ha a tudatos táplálkozás kerül szóba, hogy édesítésre mit használjunk. A kristálycukor, legalábbis a túlzott használata, kezd háttérbe szorulni, és új alternatívák között kezdünk el keresgélni. Arról nem szabad megfeledkezni, hogy miért szeretnénk más édesítőszert használni a jól bevált cukor helyett? Talán mert az utóbbi évek cukorfelhasználása évek óta felhívja a figyelmet arra, hogy ebből a felesleges energiatartalmú édességből túl sokat fogyasztunk, és ez összefüggésbe hozható a túlsúllyal, elhízással, a 2-es típusú cukorbetegség egyre korábbi kialakulásával.