Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=102580
MOB:2012/3
Szerzők:Deé Kitti; Vági Zsolt; Lelovics Zsuzsanna
Tárgyszavak:VITAMIN-K; TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Studium & Practicum - 2012. 6. évf. 3. sz.


  A K-vitaminok a táplálkozásban a legújabb kutatási eredmények tükrében / Deé Kitti, Lelovics Zsuzsanna, Vági Zsolt
  Bibliogr.: p. 10. - Abstr. hun.
  In: Studium & Practicum. - ISSN 1788-6996. - 2012. 6. évf. 3. sz., p. 7-10. : ill.


Egyre inkább kívánatos a minőségi élelmiszerek elterjedése. A mennyiségi termelés helyett olyan élelmiszerek gyártását, forgalmazását és fogyasztását kell célul kitűzni, ahol azok tápértéke mellett a biológiai hasznosság egyre nagyobb. Napjainkban a fogyasztás során szem előtt kell tartani az élelmi anyagok vitamintartalmát is, az energia- és makrotápanyag-tartalom vagy éppen az ásványianyagszint mellett. Az ételek minősége sokat számít, a mennyiségi étkezés helyett a minőségi táplálkozásra kellene áttérni. Továbbképző közleményeink táplálkozási rovatában egy-egy vitaminnal kapcsolatos legfrissebb hazai és nemzetközi kutatási eredményeket ismertetjük. Jelen részben a K-vitaminnal kapcsolatos ismereteket foglaljuk össze.