Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=96242
MOB:2011/1-2
Szerzők:Kicsák Marian
Tárgyszavak:TESTSÚLY; TÁPLÁLKOZÁS; EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT
Folyóirat:Diabetes - 2010. 6. sz.
[http://www.diabetes.hu]


  Mérlegeljük, miből mennyit eszünk / Kicsák Marian
  Abstr. hun.
  In: Diabetes. - ISSN 1418-4990. - 2010.  6. sz., p. 28-31.


Megengedő dietetikusnak gondolom magam, aki nem tilalmak sorával áll elő, hanem abban segít, hogyan lehet finomakat enni úgy, hogy a vércukorszint mindig a kívánt tartományon belül maradjon. Fontosnak tartom, hogy amikor megválasztjuk, mit együnk, vegyük figyelembe, mennyire értékes az a szervezet számára (vitaminok, ásványi anyagok, élelmirost-tartalom). De ugyanúgy fontos, hogy az étkezés legyen öröm, az étel finom. A diétás étkezéshez is szorosan tartozzon a szépen terített asztal, az ízletes ételek sora, és a jó asztaltársaság. Az étel minőségét a mennyiségnél mindig is nagyobbra értékeltem.