Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=90072
MOB:2007/4
Szerzők:Glavanovicsné Cserődi Gyöngyi; Tóthné Födő Gyöngyi; Kovács Mónika; Gasztonyi Beáta; Hematológiai és Transzfuziológiai Szakdolgozók. Országos Kongresszus (11.) (2006) (Nyíregyháza-Sóstó-gyógyfürdő) (HUN)
Tárgyszavak:GAZDÁLKODÁS, KÓRHÁZI; HEMATOLÓGIA; HATÉKONYSÁG; NŐVÉREK
Folyóirat:Hematológia - Transzfuziológia - 2007. 40. évf. 1. sz.
[https://akjournals.com/view/journals/2068/2068-overview.xml]


  A gazdasági nővér szerepe a hematológiai osztályon / Glavanovicsné Cserődi Gyöngyi [et al.]
  Elhangzott: Hematológiai és Transzfuziológiai Szakdolgozók XI. Országos Kongresszusa, Nyíregyháza-Sóstó-gyógyfürdő, 2006. szept. 21-23. - Abstr. hun.
  In: Hematológia - Transzfuziológia. - ISSN ISSN 0324-7309. - 2007. 40. évf. 1. sz., p. 60-62.


Napjainkban a hematológia fejlődése, az új diagnosztikus és kezelési eljárások alkalmazása szükségessé teszi, hogy a személyi feltételek - szakképzett ápolónői hozzáértés - mellett, a tárgyi feltételek - korszerű, speciális, jó minőségű eszközök - is rendelkezésre álljanak. A hematológiai osztályok szakellátásának biztosításában a gyógyító team fontos tagja a gazdasági nővér. Az ő feladata a gazdaságossági szempontok figyelembevételével az igények felmérése, a meggondolt tervezés, a szükséges eszközök biztosítása, továbbá felhasználásuk és minőségük ellenőrzése. Most, hogy az egészségügyben a költségek fokozottan a figyelem középpontjába kerültek, szeretnék rávilágítani, hogy mennyire fontos és nélkülözhetetlen a gazdasági nővér feladata a hematológiai osztály hatékony működésében.