Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=83073
MOB:2007/3
Szerzők:Nagy Orsolya; Zajkás Gábor; Greiner Erika; Martos Éva
Tárgyszavak:ISKOLAEGÉSZSÉGÜGY; SERDÜLŐKOR; TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Egészségtudomány - 2006. 50. évf. 2. sz.
[https://egeszsegtudomany.higienikus.hu/]


  Diákok javaslatai az iskolai étkeztetés reformja kapcsán / Nagy Orsolya [et al.]
  Bibliogr.: p. 168. - Abstr. hun., eng.
  In: Egészségtudomány. - ISSN 0013-2268. - 2006. 50. évf. 2. sz., p. 162-169.


Számos országban megfigyelhető a táplálkozással összefüggő betegségek gyakoriságának növekedése. Az obesitas incidenciája világszerte folyamatosan nőtt az elmúlt 30-40 évben. A gyermekek és a fiatalság körében megfigyelhető aggasztó tendencia a figyelem középpontjába került. Számos nemzetközi tanulmány igazolta az iskolai (egészségnevelt) programok szerepét és pozitív hatását a gyermekek táplálkozási szokásaira. Jelen tanulmány a magyar diákság javaslatait mutatja be az iskolai étkeztetéssel kapcsolatban. Kíváncsiak voltunk a véleményük szerint szükséges változtatásokra ahhoz, hogy elégedettebbek legyenek ezzel a szolgáltatással és nagyobb arányban vegyék igénybe azt. A gyerekeket kérdeztük arról is vajon fontos-e, hogy az iskola az egészségnevelést és az egészséges táplálkozást támogató és megvalósító környezet legyen.